TresCom Forums

TresCom : The Trespasser Fan Gateway...
It is currently Sun Apr 18, 2021 9:39 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 88 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
PostPosted: Tue Apr 21, 2020 9:45 am 
Offline
Stegosaurus
Stegosaurus

Joined: Wed Jul 20, 2016 6:41 pm
Posts: 51
I noticed that I am an idiot, I have multiple CE and Twilight folders and the one I was using to test dgVoodoo had "EnableNewMenuItems=" disabled, that was why the menu options weren't there.

Hey machf, what is TNFS SE?

Also when running Twilight/ATX with dgVoodoo it seems a lot more stable, I had to really crank up the draw distance and do 360° camera movements for it to crash.
And mouse flickering in-game can be removed, just have to turn off "mouse capture" in dgVoodoo configuration program. Watermarks can also be removed there.

By the way, does anyone know why vanilla Tres levels don't work on Twilight?

Edit:
Just noticed that the HUD in Twilight don't seem to work when using dgVoodoo, to enable HUD all you have to do is change from 0 to 1 in atx config ini right?
Also Map function and third person mode don't work for me.

Binds should be?
M = Map
H = Hud
3 = Third person mode


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Apr 21, 2020 3:51 pm 
Offline
-=TresCom Website Manager=-
-=TresCom Website Manager=-
User avatar

Joined: Fri Jun 24, 2005 9:40 pm
Posts: 4427
Location: Sweden
Quote:
Also when running Twilight/ATX with dgVoodoo it seems a lot more stable, I had to really crank up the draw distance and do 360° camera movements for it to crash.


I would guess dgVoodoo somehow take advantage of DX somehow. Kinda like CE works. It adds DX9 support which is more stable and take care of most performance things.

Quote:
By the way, does anyone know why vanilla Tres levels don't work on Twilight?


It should work, there is no reason not to. The levels need to be in the /data folder though.

Quote:
Just noticed that the HUD in Twilight don't seem to work when using dgVoodoo, to enable HUD all you have to do is change from 0 to 1 in atx config ini right?
Also Map function and third person mode don't work for me.


I haven't used ATX is ages. Does they work if you use the correspondent cheat for them?

_________________
"...there used to be more benches, but InGen's workers removed them during the evacuation in the name of framerate."

"The main laboratory and administrative buildings. This is where we made our work, where the real magic trick happen. When they are in need of height fixing, they'll come here." - Hammond


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Apr 21, 2020 3:58 pm 
Offline
T-Rex Killer
T-Rex Killer
User avatar

Joined: Thu Apr 24, 2003 11:20 pm
Posts: 12154
Location: Lima, Peru
RavingRaptor wrote:
Hey machf, what is TNFS SE?

The Need for Speed Special Edition. It didn't work, but I found another app with which it did.

_________________
Visit The Carnivores Saga - a forum devoted to modding Action Forms' Carnivores, Carnivores 2 and Carnivores: Ice Age games
Tres WIP: updated T-Script Reference and File Formats documents
Sound name listings for the Demo (build 117), Retail (build 116), Beta 103, Beta 99, Beta 97, Beta 96, Build 55, PC Gamer Alpha (build 32) and E3 1998 Alpha (build 22) TPA files


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 22, 2020 9:42 am 
Offline
Stegosaurus
Stegosaurus

Joined: Wed Jul 20, 2016 6:41 pm
Posts: 51
Yea I copied the cd data folder to my Twilight data folder, but all .swp files were missing that's why original levels wouldn't load so now they work.

What would the cheat's be for HUD and such?
Didn't know one could activate them in that way.

Ahhh Need for Speed!
Did you use narzoul's DDrawCompat to get it to work?

Edit:
Sometimes I am really stupid, was trying Map and third person mode on JPDS. There are no map.bmp's and I guess third person mode has been disabled.
Oh and I get what you mean with the cheats, MAP for map and HUD for HUD.

Still the HUD won't work for me though.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 22, 2020 3:12 pm 
Offline
-=TresCom Website Manager=-
-=TresCom Website Manager=-
User avatar

Joined: Fri Jun 24, 2005 9:40 pm
Posts: 4427
Location: Sweden
Quote:
Sometimes I am really stupid, was trying Map and third person mode on JPDS. There are no map.bmp's and I guess third person mode has been disabled.


JPDS does have a map, but Draco somehow scripted it so you gotta find the map in-game before it works IIRC. It is pretty cool.
As for third person. It should work on JPDS. JPDS doesn't modify ATX in any way to remove anything.

Quote:
Still the HUD won't work for me though.


Weird. JPDS have it set to the "h" binding. Unsure why it don't work.

_________________
"...there used to be more benches, but InGen's workers removed them during the evacuation in the name of framerate."

"The main laboratory and administrative buildings. This is where we made our work, where the real magic trick happen. When they are in need of height fixing, they'll come here." - Hammond


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 22, 2020 3:37 pm 
Offline
T-Rex Killer
T-Rex Killer
User avatar

Joined: Mon Dec 06, 2004 5:21 pm
Posts: 12901
Location: Portland, OR
Glad you got some of that figured out. Tatu is correct on various things.

_________________
T-Script Reference / Trespasser Millennium / JP Dark Secrets / Tres File Box / Tres Machinema & Dinosaur Toy Films


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 22, 2020 4:33 pm 
Offline
T-Rex Killer
T-Rex Killer
User avatar

Joined: Thu Apr 24, 2003 11:20 pm
Posts: 12154
Location: Lima, Peru
RavingRaptor wrote:
Ahhh Need for Speed!
Did you use narzoul's DDrawCompat to get it to work?

No, DXWnd. That finally allowed me to play the Windows version and not just the DOS one.

_________________
Visit The Carnivores Saga - a forum devoted to modding Action Forms' Carnivores, Carnivores 2 and Carnivores: Ice Age games
Tres WIP: updated T-Script Reference and File Formats documents
Sound name listings for the Demo (build 117), Retail (build 116), Beta 103, Beta 99, Beta 97, Beta 96, Build 55, PC Gamer Alpha (build 32) and E3 1998 Alpha (build 22) TPA files


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 22, 2020 6:33 pm 
Offline
Stegosaurus
Stegosaurus

Joined: Wed Jul 20, 2016 6:41 pm
Posts: 51
Ahh okay I was some time ago since I played JPDS so I didn't remember if it had maps implemented.
Also I didn't mean it lacked the map.bmp's it was MapIndex.ini that wasn't configured, probably because of the map function being scripted like you said.

And THIRDP worked in JPDS but not pressing 3 to get into third person mode, at least for me.

But no matter if i run JPDS, ATX patch or Twilight the HUD don't want to work no matter what I do.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 22, 2020 7:12 pm 
Offline
T-Rex Killer
T-Rex Killer
User avatar

Joined: Mon Dec 06, 2004 5:21 pm
Posts: 12901
Location: Portland, OR
Crap. I uh, can't remember if Lee released a basic HUD script for CE, that could be quickly modded to use JPDS's images? If you wanted to go that road..

_________________
T-Script Reference / Trespasser Millennium / JP Dark Secrets / Tres File Box / Tres Machinema & Dinosaur Toy Films


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 22, 2020 7:16 pm 
Offline
-=TresCom Website Manager=-
-=TresCom Website Manager=-
User avatar

Joined: Fri Jun 24, 2005 9:40 pm
Posts: 4427
Location: Sweden
Draconisaurus wrote:
Crap. I uh, can't remember if Lee released a basic HUD script for CE, that could be quickly modded to use JPDS's images? If you wanted to go that road..


They did. The example is in the CE download.

_________________
"...there used to be more benches, but InGen's workers removed them during the evacuation in the name of framerate."

"The main laboratory and administrative buildings. This is where we made our work, where the real magic trick happen. When they are in need of height fixing, they'll come here." - Hammond


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 22, 2020 7:28 pm 
Offline
T-Rex Killer
T-Rex Killer
User avatar

Joined: Mon Dec 06, 2004 5:21 pm
Posts: 12901
Location: Portland, OR
machf wrote:
5.- set your resolution to 800*600 as that's the maximum that's allowed by default with the original executables
6.- NOW you can add Tres CE or ATX and tweak their .ini files
7.- and also tweak the demo's tpass.ini file to adjust the screen resolution, Max Recommended Tex Dim, Z Buffer Bitdepth and other parameters
8.- after this, you can install the retail Trespasser and use Tres CE configured so that it will use a tpass.ini file instead of the registry, and just copy all the .ini files from the demo folder to the retail folder


So I am chatting with the folks on the OpenTrespasser Discord, who are modifying the source code. The guy talking right now says he's been unable to get the engine to recognize the tpass.ini file, to use instead of a registry. In fact he says nothing in the entire source seems to make reference to INI files of any kind. Advice...?

_________________
T-Script Reference / Trespasser Millennium / JP Dark Secrets / Tres File Box / Tres Machinema & Dinosaur Toy Films


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 22, 2020 11:09 pm 
Offline
T-Rex Killer
T-Rex Killer
User avatar

Joined: Thu Apr 24, 2003 11:20 pm
Posts: 12154
Location: Lima, Peru
Just change the code so that the values are read from/written to the tpass.ini file instead of the Windows registry...

_________________
Visit The Carnivores Saga - a forum devoted to modding Action Forms' Carnivores, Carnivores 2 and Carnivores: Ice Age games
Tres WIP: updated T-Script Reference and File Formats documents
Sound name listings for the Demo (build 117), Retail (build 116), Beta 103, Beta 99, Beta 97, Beta 96, Build 55, PC Gamer Alpha (build 32) and E3 1998 Alpha (build 22) TPA files


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 23, 2020 3:00 am 
Offline
-=TresCom Website Manager=-
-=TresCom Website Manager=-
User avatar

Joined: Fri Jun 24, 2005 9:40 pm
Posts: 4427
Location: Sweden
Draconisaurus wrote:
Advice...?


Don't hijack someone else topic about another issue and make a new one instead, or use something like https://www.trescomforum.org/viewtopic.php?f=129&t=9215 for example. ;)

_________________
"...there used to be more benches, but InGen's workers removed them during the evacuation in the name of framerate."

"The main laboratory and administrative buildings. This is where we made our work, where the real magic trick happen. When they are in need of height fixing, they'll come here." - Hammond


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 23, 2020 9:57 am 
Offline
Stegosaurus
Stegosaurus

Joined: Wed Jul 20, 2016 6:41 pm
Posts: 51
I looked up DxWnd and thought it would be interesting to try Trespasser with it.
So i hooked Twilight to DxWnd and started it, everything seems fine, loaded vanilla BE level, still everything looks good.
Then I get up to the foundations and... Well textures/items like the wooden boxes and the barrels are not displaying properly, they are stretched out over the whole screen.

One the plus side the HUD, maps, third person mode, fps counter and coordinates functions work properly.


Attachments:
TresDxWnd.jpg
TresDxWnd.jpg [ 173.43 KiB | Viewed 1436 times ]


Last edited by RavingRaptor on Thu Apr 23, 2020 1:54 pm, edited 1 time in total.
Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 23, 2020 1:04 pm 
Offline
-=TresCom Website Manager=-
-=TresCom Website Manager=-
User avatar

Joined: Fri Jun 24, 2005 9:40 pm
Posts: 4427
Location: Sweden
You might wanna play around with the DxWnd settings, as it might have a fix somewhere. :)

_________________
"...there used to be more benches, but InGen's workers removed them during the evacuation in the name of framerate."

"The main laboratory and administrative buildings. This is where we made our work, where the real magic trick happen. When they are in need of height fixing, they'll come here." - Hammond


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 88 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Sir Richard Of Google and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group